Miért jó választás a greslap?

A burkolatok piacán a greslapok jelentős teret hódítottak maguknak az elmúlt években. Ez köszönhető annak, hogy rendkívül sokoldalúak, látványosak és időtállóak, ezért méltán népszerűek az építkezők és lakásfelújítók körében.

 

Tudnivalók a greslapokról

A hagyományos értelemben vett greslap egy anyagában színezett, teljes keresztmetszetében azonos homogenitású, mázatlan, a természetes kövek hatását visszaadó kerámialap. A greslap összetétele agyag, földspátok és kaolin, melyeket magas hőfokon égetnek ki.

A mázatlan greslapok kopásállósága kiemelkedően magas, műszaki jellemzői meghaladják a természetes kövekét, továbbá alkalmazása is gazdaságosabb. A greslapoknak léteznek mázas változatai, amik az utóbbi időben egyre kedveltebbé és elterjedtebbé váltak.

A greslapok magas minőséget, igényességet, eleganciát sugároznak, enteriőrben remekül mutatnak nappali burkolatként és igazán egyedi megoldást kínálnak konyhai falburkolatként használva.

 

Teraszra vagy a kültérre olyan greslapokat érdemes választani, amelyek kis vízfelvevő képességűek. A greslap masszív anyagának köszönhetően fagyálló és tűzálló, mely tulajdonságok a kültéri burkolás elengedhetetlen elemévé teszik.

Amennyiben a lakásunkban egy légtérben van a nappali, a konyha és az előtér, érdemes magas minőségű, nagy méretű greslapot választani, pl.: 60×60 cm, 80×80 cm, 60×120 cm, mert így a kevesebb fuga használata miatt elegánsabb légkört tudunk kialakítani.

 

A greslap előnyei

  • Otthonunk bármely helyiségében kiválóan alkalmazható
  • Környezettudatos választás
  • Egyszerű lerakás teraszon, kertben. Vastag változatukat (minimum 19 mm) ragasztás és fugázás nélkül fektethetjük homokba, fűre, vagy akár kavicságyba is, így igény esetén egyszerűen felszedhető és újrarakható
  • Időtálló burkolat, nagy teherbírás

 

A greslap kiválasztása

A greslap kiválasztása előtt mindenképp gondoljuk végig, hogy milyen helyiségben szeretnénk alkalmazni és ott milyen igénybevételnek van kitéve (pl. padlóburkolatként vagy falicsempeként szeretnénk használni).

Nagy teherbírású, nagy igénybevételnek kitett helyekre ajánljuk a nagy kopásállóságú greslapot, mely kémiailag és mechanikailag is kellően ellenálló. A világosabb  greslapokat sötétebb enteriőrökbe javasoljuk, ahol a burkolat fényesebbé és tágabbá teszi a teret. A polírozott, anyagában színezett greslapok pedig kifejezetten jó választásnak bizonyulnak egy sötétebb lakásba, házba.

 

Bízunk benne, hogy bejegyzésünket hasznosnak találta. Amennyiben burkolatválasztás előtt áll, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. Értékesítő kollégáink sokéves tapasztalattal és határtalan belsőépítészeti ötletekkel segítenek megvalósítani elképzeléseit.

Sok szeretettel várjuk bemutatótermünkben!