Sajtóközlemény

Modernizálja üzletét, fejleszti telephelyeit és zöld energiákkal keres új kihívásokat a KONZUMGRES

2022/05/23

Sikeres pályázatával kiemelkedő fejlesztésbe kezdhet a pécsi központú KONZUMGRES Kft. Az építőanyagok komplett kereskedelmével foglalkozó társaság „A KONZUMGRES Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztési pályázata” 144,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő, átmeneti uniós támogatást nyert el a GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02081 azonosítószámú pályázatával. A 61,8 milliós önerővel együtt összesen 206 millió forintos projekt keretében pécsi és marcali telephelyükön jelentős infrastrukturális és ingatlanberuházást, megújuló energiát hasznosító technológiafejlesztést és eszközbeszerzést hajthatnak végre, mindezt soft skill képzésekkel kiegészítve.

A tulajdonosok két korábbi társaságának összeolvadásával 2010-ben megalapított KONZUMGRES Kft. ma hat dunántúli telephelyen folytat komplett építőanyag-kereskedelmet; ezen belül kiemelten a hideg- és meleg-burkolóanyagok, fürdőszobai szaniterek és felszerelések széles választékával, a közvetlen gyártói beszerzés előnyeire építve.

Mára azonban elsősorban kisebb marcali, valamint a pécsi, központi telephelyük – a Fonte Otthon Centrum – épületgépészeti és energetikai, műszaki megoldásai, fűtésrendszere, illetve gép- és eszközparkja, informatikai rendszere nem tudott lépést tartani a folyamatosan bővülő választékra és az egyedi igényeket is kiszolgáló magas vásárlói színvonalra való törekvésükkel.

A mostani fejlesztés célja a gyorsabb, kényelmesebb, minőségi kiszolgálás elősegítése, emellett a fenntartási és szervizköltségek csökkentésével, az informatikai modernizációval, illetve az ezekhez társuló képzésekkel a hatékonyság és a vállalati eredmény növelése, így a nehezedő gazdasági helyzetben is a munkahelyek megtartása. A megújuló energiára épülő fűtésrendszer-korszerűsítéssel pedig a környezetszennyezés csökkentése, a cég öko lábnyomának minimalizálása terén is jelentős előrelépésre számíthatnak.

A 70% intenzitású, 144,2 millió forint európai uniós támogatással a Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló program főbb elemei:

  • infrastrukturális és ingatlanberuházás, ehhez kapcsolódóan: a tetőszerkezet újjáépítése, műanyag nyílászárók beépítése, függőleges szigetelés polisztirolhabbal, vízszintes szigetelés szendvicspanellel, meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása, szekcionált ipari kapu beépítése;
  • technológia fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése, ezen belül kőzetgyapot hőszigetelés kiépítése;
  • megújuló energiát hasznosító technológiafejlesztés, ennek keretében napelem- és hőszivattyúrendszer telepítése;
  • információtechnológia fejlesztése új eszközök beszerzésével.

A fejlesztés eredményeként mindehhez a munkatársak soft skill képzése ad további fejlődési potenciált; míg a minőség-, környezet- és munkavédelmi, adatbiztonsági és egyéb irányítási rendszerek bevezetéséhez és fejlesztéséhez professzionális szakértői tanácsadás nyújt további segítséget.

A projekt fizikai megvalósításának kezdete 2022. június 1., a tervezett befejezésé pedig 2024. március

4.

GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02081

További információ kérhető:

NÉV: Fischer Gábor

Telefon: +36306408031